Η Ιστορία Μας

Όλα ξεκίνησαν, όχι σε ένα γκαράζ, όπως θα φανταζόταν κανείς, αλλά στα Mikel απέναντι από τις εγκαταστάσεις του ΟΠΑ στην οδό Πατησίων.

Ένα χαλαρό απόγευμα του Νοεμβρίου το 2021, ο Ευάγγελος Χονδρός και ο Παντελής Νικολόπουλος, τότε απλοί γνωστοί και πλέον φίλοι και συνιδρυτές της Mercury Negotiation Academy, είχαν μια ιδέα, που θα άλλαζε τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το αντικείμενο των Διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα.

Εκείνο το απόγευμα, ανέλυσαν τις σκέψεις τους και έθεσαν ως προσωπική πρόκλησή τους την ανάπτυξη μιας μοναδικής πρωτοβουλίας για τα ελληνικά δεδομένα και το οικοσύστημα των Διαπραγματεύσεων (fun fact: από το πάθος και την εμμονή τους με την όλη ιδέα, έμειναν στο τραπεζάκι και μετά το κλείσιμο του Mikel).


Είχαν την εσωτερική ανάγκη να αναδείξουν ότι οι Διαπραγματεύσεις βρίσκονται παντού γύρω μας. Δεν βρίσκονται μόνο στο χώρο του Business ή της Νομικής Επιστήμης, αλλά εκτείνονται σε όλο το φάσμα της καθημερινότητάς μας.

Από τότε και έπειτα, όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Μια ιστορία που ήρθε για να αλλάξει και να αναβαθμίσει το οικοσύστημα των Διαπραγματεύσεων, αρχικά στην Ελλάδα, αλλά και με ‘’το βλέμμα στραμμένο’’ και σε αντίστοιχα projects του εξωτερικού.

Γρήγορα, συγκρότησαν μια ομάδα νέων (φοιτητών και εργαζομένων) γύρω τους και ξεκίνησαν να επεξεργάζονται τους τρόπους, με το οποίους θα μπορούσε το όραμά τους να μετουσιωθεί σε κάτι που θα λειτουργούσε με έναν επιδραστικό τρόπο, κυρίως στους νέους και στην ελληνική κοινωνία ευρύτερα.


Το βασικό ενοποιητικό συστατικό του πυρήνα των αρχικών ατόμων;

Να αναπτυχθεί ένα οργανισμός, που θα βοηθάει τους νέους να έρθουν κοντά με τις Διαπραγματεύσεις και να διαπραγματεύονται ένα καλύτερο μέλλον για εκείνους με κάθε τρόπο και κάθε μέσο.


Πώς θα μπορούσε να γίνει όμως αυτό;

Με το συνδυασμό της εκπαίδευσης, της έρευνας και της έμπρακτης εφαρμογής των Διαπραγματευτικών Δεξιοτήτων μέσα στο ευρύτερο Διεπιστημονικό Πλαίσιο που χαρακτηρίζει σήμερα τις Διαπραγματεύσεις. Έτσι φτάσαμε, στο σήμερα, όπου η ΜΝΑ αριθμεί πάνω από 200 μέλη στην MNA Society από ολόκληρη την Ελλάδα και από διάφορα επιστημονικά και ακαδημαϊκά υπόβαθρα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια σειρά δράσεων, όπως Εκπαιδευτικές Παρουσιάσεις, Σεμινάρια και Διαπραγματευτικά Παίγνια.


Παράλληλα, η ΜΝΑ προσπαθεί να έχει ένα ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα, μέσα από την ανάπτυξη συνεργασιών με δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, καθώς και φοιτητικούς-νεανικούς οργανισμούς, ώστε το μήνυμα των Διαπραγματεύσεων και η αξία του ‘’να Διαπραγματεύεσαι το Μέλλον σου’’ να φτάσει σε κάθε γωνία της Ελλάδας!

Scroll to Top