Λάμπρος Νούσιας

Ο Λάμπρος Νούσιας είναι τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο βρίσκεται με το πρόγραμμα ανταλλαγής CIVIS: A European Civic University στην Νομική Σχολή του Σάλτσμπουργκ για παρακολούθηση μαθημάτων.
Παράλληλα λόγω του έντονου ενδιαφέροντός του για τις διεθνείς σχέσεις και τη διπλωματία, αντικείμενα άρρηκτα συνδεδεμένα με τις διαπραγματεύσεις, αποφάσισε να πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στην Ειδική Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.
Η επαφή του με τον κόσμο των διαπραγματεύσεων ξεκίνησε την ακαδημαϊκή χρόνια 2022-2023 όταν δήλωσε συμμετοχή στον Εθνικό Διαγωνισμό Διαπραγμάτευσης (ENC) της ELSA Greece όπου είχε την τιμή και την χαρά μαζί με την συμπαίκτριά του να λάβει την πρώτη θέση στο διαγωνισμό.
Αυτό αποτέλεσε για εκείνον σημείο καμπής για να αναζητήσει τρόπους και μεθόδους με τους οποίους θα μπορέσει να έχει πιο ενεργό ρόλο στον τομέα αυτό.
Για τον Λάμπρο οι διαπραγματεύσεις συνιστούν ένα εργαλείο που καλούμαστε να χρησιμοποιούμε στον καθημερινό μας βίο και το οποίο διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση αυτού, ανάλογα με την χρήση του. Γι' αυτό θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει σωστή ενημερότητα του εργαλείου αυτού, καθώς όσο πιο ορθά γίνει η χρήση του, τόσο πιο ευεργετικά θα είναι και τα οφέλη και για τα δύο διαπραγματευόμενα μέρη.
Είναι λάτρης της γεωγραφίας και αυτό αποδεικνύεται τόσο από το γεγονός ότι μπορεί να απομνημονεύσει όλα τα κράτη που υπάρχουν σήμερα όσο και από το γεγονός πως με την πρώτη ευκαιρία βρίσκει αιτία για να ταξιδέψει.

Scroll to Top